Czym różnią się płatności miesięczne i roczne?
Wyjaśnienie określenia „cena miesięczna, rozliczana rocznie”, aby nie mylić miesięcznej średniej z rzeczywistym miesięcznym obciążeniem.
Wyświetlana cena i rzeczywisty cykl rozliczeń
Płatności miesięczne są naliczane zgodnie z miesięcznym cyklem subskrypcji. Strona płatności rocznych pokazuje równoważny koszt miesięczny, ale faktyczny zakup obejmuje subskrypcję roczną. Przełączając płatność miesięczną i roczną, najpierw sprawdź cykl obok przycisku, a potem kwotę łączną.
Według obecnego publicznego cennika płatność roczna za Pro odpowiada $21 miesięcznie, Pro+ — $50 miesięcznie, Ultra — $166 miesięcznie, a Team — $33 za stanowisko miesięcznie. Są to średnie miesięczne ceny prezentowane dla płatności rocznych, a nie miesięczne obciążenia. Rzeczywista suma roczna, podatki i waluta wynikają ze strony potwierdzenia zakupu.
Płatność roczna nie przyznaje od razu całego rocznego przydziału
Cykl płatności za subskrypcję i cykl odnawiania przydziału są zarządzane osobno. Nawet przy płatności rocznej nie otrzymujesz z góry przydziałów za wszystkie dwanaście miesięcy do swobodnego wykorzystania ponad bieżący limit. Sprawdź swój przydział i termin kolejnego resetowania w sekcji Wykorzystanie.
Zmiana cyklu płatności może wiązać się z proporcjonalnym rozliczeniem różnicy lub korektami. Nie można obliczyć jej kosztu po prostu odejmując ceny z dwóch stron. Istniejące subskrypcje mogą też zachowywać ceny inne niż dla nowych użytkowników. W pierwszej kolejności sprawdź informacje o odnowieniu na swoim koncie.
Co sprawdzić przed potwierdzeniem
Obecne ceny publiczne są aktualne na dzień 2026-10-6. Płatne zmiany planu online nie są jeszcze dostępne; poniżej opisano plany. Faktycznie dostępne zakupy, kwoty i korzyści zależą od konta oraz strony potwierdzenia zakupu.
- Upewnij się, czy wybrana jest płatność miesięczna, czy roczna.
- Sprawdź łączną kwotę za cały okres, walutę, liczbę stanowisk i datę kolejnego odnowienia.
- Jeśli chcesz tylko zatrzymać przyszłe odnowienia, użyj opcji anulowania subskrypcji. Zamknięcie strony lub wylogowanie nie anuluje subskrypcji.